XLNT Travel vinner stor upphandling med två universitet | XLNT Travel
  • Malmö 040-618 97 70
  • Sundsvall 060 -16 60 20
  • Ö-vik 0660-790 80
  • Umeå 090-15 80 80
  • Skellefteå 0910-21 18 00
  • Grupp 010 - 188 99 40
  • Jourservice 010- 151 01 65
Nu står det klart att Umeå universitet med campus i Umeå, Skellefteå och Örnsköldsvik väljer resebyrån XLNT Travel som exklusiv leverantör för resor och konferenssamordning. Den nyvunna upphandlingen innefattar även Mittuniversitetet med campus i både Sundsvall och Östersund. Sammanlagt omfattar avtalet bokning av resor och konferenser för 70 miljoner kronor per år.

 

Vuxit med 100 miljoner kronor i omsättning
– De senaste tre åren har vår omsättning vuxit med över 100 miljoner kronor och passerade i fjol 240 miljoner kronor. Tillväxten är bra för oss så vi kan fortsätta utveckla företaget och vårt hållbarhetsarbete. Alla medarbetare hos oss har en stark vilja att vi gemensamt bidrar till en bättre värld. Att Umeå Universitet som är en av våra största kunder visar fortsatt förtroende och utökar samarbetet med oss förstärker vår satsning inom hållbarhet, säger Stephan Danielsson vd på XLNT Travel.

Lyckad satsning att finnas lokalt
– Vår strategi är att finnas nära våra kunder. Just därför vi har kontor utspridda längs Norrlandskusten och det värdesätts högt av våra kunder, förklarar Stephan Danielsson. Vi är faktiskt helt unika i branschen som väljer att satsa så stort i norrland med så många kontor. Det gör att vi kunnat attrahera väldigt erfaren personal på de här orterna som i sin tur lett till att vi lockat till oss många kunder. Det är en positiv spiral för oss kan man säga, skrattar vd:n Stephan.

Höga förväntningar

Det här blir XLNT Travels tredje avtalsperiod som exklusiv resebyråleverantör till Umeå universitet.

Maria Hansson är resekonsult på XLNT Traveloch hon och kollegorna har höga förväntningar inför den nya avtalsperioden tillsammans med Umeå universitet.

– Vid upphandlingen satte både Umeå universitet och Mittuniversitetet stor vikt vid att resebyråleverantören ska kunna erbjuda en heltäckande resebyråservice som även inkluderar gruppresor, möten och konferenssamordning. Det är just det som är vårt fokus så det här passar perfekt för oss, förklarar Maria Hansson.

–Att hjälpa människor att mötas hållbart, oavsett om det kräver att man måste resa iväg eller om det går att genomföra konferensen på hemmaplan. Rese- och mötesservicen kommer att vi att leverera genom att kombinera vårt självbokningssystem med personlig service dygnet runt, säger Torbjörn Wållberg som är kundnöjdhetschef på XLNT Travel.

– XLNT Travel är en resebyrå som gör så mycket mer än att bara boka resor. Vi jobbar som exempel sedan 2018 aktivt med att hjälpa den Indiska byn Wahagaon att ta sig upp ur extremfattigdom, detta tillsammans med organisationen Hand in Hand. Vi är oerhört stolta över att vi tillsammans med våra kunder aktivt bidrar för att utrota fattigdomen. För oss är det här en del av vårt arbete med att uppfylla de globala hållbarhetsmålen som ska uppfyllas inom år 2030, säger vd:n Stephan.

 

För närmare information kontakta:

Stephan Danielsson, VD XLNT Travel Sweden AB, 072 – 39 86 010, stephan.danielsson@xlnttravel.se

 

Offertförfrågan