XLNT Travel vinner upphandling med Länsstyrelsen | XLNT Travel
  • Malmö 040-618 97 70
  • Sundsvall 060 -16 60 20
  • Ö-vik 0660-790 80
  • Umeå 090-15 80 80
  • Skellefteå 0910-21 18 00
  • Grupp 010 - 188 99 40
  • Jourservice 010- 151 01 65
Efter en rikstäckande upphandling är det klart att XLNT Travel blir Länsstyrelsens nya leverantör från 1 april. Resebyrån ligger sedan länge i framkant med sitt hållbarhetsarbete och samarbetet kan komma utveckla nya klimatsmarta rese- och mötestjänster.

 

Höga förväntningar

Marie Vallin, Samordnare miljömål/miljöledning på Länsstyrelsen har höga förväntningar inför Länsstyrelsens samarbete med XLNT Travel som har ett starkt hållbarhetsfokus.

– Den allra klimatsmartaste resan är den som inte blir av. Vi genomför många möten via Skype med kommuner, andra Länsstyrelser och andra statliga myndigheter. Men alla resor går inte att ersätta digitalt och därför ser vi fram emot att samarbeta med XLNT Travel så att vi kan få hjälp att på olika sätt minska utsläppen från våra tjänsteresor. Även att de kan bidra med önskad resestatistik så att vi på enkelt sätt kan beräkna miljöeffekten, säger Marie Vallin, samordnare miljömål/miljöledning på Länstyrelsen.

– XLNT Travel har ett starkt hållbarhetsfokus och kan ge oss en tydlig helhet med sitt hållbarhetsarbete då resebyråtjänsten består av så mycket mera än att leverera biljetter, säger Jenny Johansson, upphandlare på Länsstyrelsen.

Experter inom området

XLNT Travel har med sitt hållbarhetsarbete under åren växt till en resebyrå som i Sverige ligger i topp när det gäller hållbart resande.

– Vår metod med en helhetssyn på hållbarhet är mer aktuell än någonsin, säger Maria Singh Hållbarhetschef XLNT Travel. Den fungerar i den verklighet som våra företag och resenärer lever i, därav den tillströmning av nya kunder som hela tiden sker för XLNT Travels kontor i Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Malmö, fortsätter Maria.

– Att få Länsstyrelsen i Västerbotten som kund är mycket glädjande och gör att vi blir bli ännu större i vårt djupgående hållbarhetsarbete. Inom Länsstyrelsen finns expertis inom området och vi ser att samarbetet kan föra med sig nya tillvägagångssätt i vårt arbete, säger Stephan Danielsson, VD XLNT Travel.

 

För närmare information kontakta:

Stephan Danielsson, VD XLNT Travel Sweden AB, 072 – 39 86 010, stephan.danielsson@xlnttravel.se

 

Offertförfrågan