Studieresor/Restips | XLNT Travel
  • Malmö 040-618 97 70
  • Sundsvall 060 -16 60 20
  • Ö-vik 0660-790 80
  • Umeå 090-15 80 80
  • Skellefteå 0910-21 18 00
  • Grupp 010 - 188 99 40
  • Jourservice 010- 151 01 65

Studieresor/Restips

Jag har varit till Åland för att titta närmare på olika grupp-, event- och konferensanläggningar.

Resan började bra ombord på Viking Lines Cinderella med en kortare konferens. Mycket bra fika som kan göras hälsosam. Kaffe och te finns alltid tillgängligt för konferensgäster. En relativt lugn färd över till Mariehamn följdes av en dag fullspäckad med olika hotellvisningar, både i fina Mariehamn och utanför, både i norr och väst

Åland är en fantastisk destination och passar alla. Det är lätt att ta sig dit, både med flyg och båt och man är aldrig långt från havet.

Oavsett om man är ute efter en bra konferensanläggning centralt i Mariehamn eller en privat ö i skärgården, prefekt för teambuilding, så har Åland något att erbjuda alla.

Det är en perfekt destination för grupper av alla storlekar och jag kan absolut rekommendera ett besök!

Susann Rydberg

Consultant Group and Meeting , XLNT Travel

Jag har rest till Helsingfors för att uppdatera oss på nya hotell i staden.

Flyget till Helsingfors från Malmö genomförs med Airbus 320, mycket fräscha säten och bra med benutrymme.

Vantaa flygplats byggs ut för fullt och ska vara helt ombyggd år 2022, det kommer helt klart vara en av de smidigaste och fräschaste flygplatserna i Europa och ska vara den smidigaste flygplasten att byta på i Norden. Flygplatsen ligger 30minuter med tåg från Helsingfors city ,  1 dagarsbiljett på tåget kostar 14 Euro.

Vi började med ett besök på Clarion Hotel Helsinki Airport. Ett tågstopp från Helsinki Airport eller 15minuters gång. Mycket fräscht hotell med 258 rum och 12 mötesrum. Jag kan varmt rekommendera att lägga er konferens eller möte här. Hotellet ligger vid tågstation Aviapolis som är ett nytt affärsområde för företag vilken kan vara attraktivt för affärsresenärer.

Näst på tur är Clarion Hotel Helsinki. I princip nyöppnat hotell med 425 rum och 16 mötesrum. Hotellet har bastu och roof top pool och gym som ligger på 16 våningen med en fantastiskt utsikt. Hotellet ligger vid västra hamnen som är ett nytt expansivt affärsområde för företag. Det ligger c:a 20minuters gångavstånd till centrum, spårvagn tar c:a 5-7minuter.

Vi tar oss vidare till Hotell F6. Ett av Helsingfors bästa och fräschaste Boutique hotell som ligger centralt. Hotellet har 66 rum och är helt klart för de gäster som vill ha det lilla extra. Men bör nämnas är att det inte finns någon restaurang eller mötesrum på detta hotell.

Dagen avslutades på ryska innerestaurangen Saslik. Ska ni ut och äta med kunder eller kollegor så är denna restaurang väl värt ett besök. Rysk mat på modernt vis i en fantastiskt miljö.

Peter Hellström

Resekonsult, XLNT Travel Malmö

Resan till München gick med Lufthansa. Bekväma plan samt med gott om utrymme för benen.

Vi fick en rundtur i den nya Satellite byggnaden i Terminal 2 samt testade snabbtåget mellan terminalerna. I München är det lätt att ha transfer, med tydliga skyltar samt även gott om affärer och restauranger ifall man har tid.  Vi fick även en guidade rundtur i city samt stannade till på Hofbräuhaus bryggeriet. München är en mycket trevlig stad, med gott om restauranger, barer och affärer. Väl värt ett besök.

Vi bodde på Steigenberger Hotel Munich. Ett nytt hotell och det ligger i utkanten av München, i området Schwabing. Tunnelbanan in till city tar 5-8min. Rummen var stora och fina, lite skandinavisk stil med ljus inredning. Väldigt trevlig restaurang och en fin bar, med egen ölkyl.

Vi besökte även Intercityhotel Munich. Hotellet ligger precis vid centralstationen och har 198 rum. Jättebra läge men enklare hotell. Alla som bor på hotellet får en FreeCityTicket (gratis transport inom stan) som gäller hela vistelsen.

Jenny Gildeus och Anna Berg

Resekonsulter, XLNT Travel Malmö

Hej på er!

Delar från vår Grupp & Konferens avdelningen har varit till Sitges i Spanien.

Sitges är en fantastisk ort som ligger ca 25 minuter söder om Barcelona. Sitges har ett mikroklimat vilket gör att de har varmt, härligt väder året om med 300 soldagar.

I Sitges har vi tittat på hotell som är bra för grupper och konferenser. Vi har även provat på en del aktiviteter så som sightseeing på segway, tapastur samt besökt Bacardí house där vi deltagit i en cocktail masterclass.

Sitges är en mysig ort med en hel del shopping som även har öppet på söndagar. En härlig ca 4 km lång strandpromenad med finkornig sandstrand. Här hittar ni många restauranger samt ett livligt nattliv.

Detta är en helt perfekt destination för grupper/konferensgrupper och även individuella resenärer, som vi varmt kan rekommendera.

Carina Hammarström och Susann Rydberg

Gruppreseproducenter, XLNT Travel

Studieresa Zurich

Kom ihåg transferbussen på Arlanda mellan terminalerna. Supersmidigt om man ska resa från inrikes till utrikes. Man spar mycket tid genom att slippa en extra säkerhetskontroll. Vi flög med  Swiss (operating carrier Edelweiss) – en gratis lättare måltid och dryck ingick.

Väl framme på flygplatsen fick vi en visning av Zurich Airport. Vi besökte ett par lounger : Senator lounge (whiskybar) – Business lounge har egna kockar. Det är smidigt med transfer med tåg mellan terminalerna. Övernattningsrum finns att hyra på flygplatsen. Bokas vid ankomst. Radisson Blu finns på flygplatsen.

 In till Zurich

Spårvagn och tåg finns till centrum. Tågresa tar ca 10 minuter, spårvagn ca 30 minuter. Inne i Zurich besökte vi  Hotell Kameha Grand (Autograph collection by Marriott) http://www.kamehagrandzuerich.com/en/. Ett fantastiskt hotell som ligger mellan flygplatsen och centrum. Ett par spårvagnsstationer från Mässområdet. Restid från hotellet till centrum med spårvagn är ca 20 minuter.

 Efter en guidad tur i de gamla delarna av Zürich tillsammans med en trevlig guide från schweiziska turistbyrån så var det dags för en hotellvisning på Marriott Zürich https://www.marriott.com/hotels/travel/zrhdt-zurich-marriott-hotel/. Bra läge, ca 20 minuters promenad från centrum. 5-stjärningt hotell med 266 nyrenoverade rum, de flesta i cool 70-tals stil. De högst belägna rummen med fantastisk utsikt över Zürich sjön.

 Ett tips är att köpa ett dagkort (från 1 timme upp till ett dygn) eller  Zürich Card för 24 eller 72 timmar som gäller för både buss, spårvagn och båt. Hållplatser finns var 300 meter!

Vårt trevliga sällskap åkte tillbaka till Sverige men vi fortsatte vår resa med tåg till Luzern och vidare till Engelberg. Våra värdar Jonas Brand-Svensson LH-Group och Carina Ahlinder, Marriott gjorde ett fantastiskt jobb.

 Mot Engelberg för skidor

Mycket bra tågförbindelser mellan Zurich – Engelberg. Inga platsbiljetter behövs i Schweiz.

Kom ihåg att det finns Swiss Travelpass med 3-15 valfria resdagar. Tre valfria (Flexi) kostar SEK2450.

Vi åkte vidare till Engelberg ca två timmars tågresa från Zurich. En by många skandinavier besöker med trevliga hotell och bra skidåkning. Vi bodde på Hotell Bellevue Terminus, 50m från järnvägsstationen https://www.bellevue-terminus.ch/. Väl på plats hyrde vi vår utrustning. Skidåkning på 3000 meters höjd, det var såå häftigt!

Maria Hansson och Annica Lindmark

Resekonsulter, XLNT Travel Umeå

Offertförfrågan