Kundporträtt - Robert Ungh UPP LEV NER | XLNT Travel
  • Malmö 040-618 97 70
  • Sundsvall 060 -16 60 20
  • Ö-vik 0660-790 80
  • Umeå 090-15 80 80
  • Skellefteå 0910-21 18 00
  • Grupp 010 - 188 99 40
  • Jourservice 010- 151 01 65
Robert Ungh bedriver UPP LEV NER, ett upplevelse- och reseföretag med fokus på guidade äventyr i njutbart tempo, gemenskap och säkerhet. Robert startade bolaget för ca 9 år sen och sedan har det rullat på i rasande fart.

Hej Robert, berätta lite kort om dig själv.

– Jag bedriver UPP LEV NER och jobbar som Fotograf, Guide och Lavintekniker. Jag är även ambassadör för Panasonic Lumix kameror, min kära hemstad Skellefteå och twICEme®. Ski, Bike, Hike är ord som talar om vad det är vi gillar att göra.
Ski står för topptur, offpist-skidåkning i orörd snö bortom liftsystemen. Bike står för mountainbike. Cykling både uppför, liftburen eller för egen maskin, och utför. Hike står för vandring och/eller stig-löpning i fjällterräng.   

I sommras använde ni er av XLNT Travel som resebyrå för en upplevelseresa på två hjul i Saalbach/Leogang Österrike, varför?

– För att ni har en bra, snabb och personlig service. XLNT finns nära ( Skellefteå kontoret) vilket gör att man snabbt kan springa in och lösa saker eller funderingar jag eller mina gäster har.

Vad utmärker XLNT Travel som resebyrå?

– Jag gillar att XLNT sticker ut hakan och strävar efter att bli bäst på hållbart resande. Samt er snabba och personliga service givetvis.

Du är en äventyrare och reser mycket, vad tycker du är viktigast före och under resan när det gäller miljöfrågan. Brukar du göra något speciellt för att resa hållbart?

– Jag tycker man redan vid planeringsstadiet av resan ska lägga den tid det tar på att gå igenom alla alternativ som finns för att kunna ta sig till destinationen på ett så miljöeffektivt sätt som möjligt.
Väl på plats så försöker jag alltid ta mig för egen maskin till aktiviteten för dagen. Om det inte går är det samåkning som gäller. Det är hemskt att säga men vi brukar tävla i vem som har mest skräp med sig tillbaka till boendet för kvällen. Vi har börjat med att kompensera genom att ge bidrag till Vi-skogen efter tips av XLNT.

Tre saker att ha med i bagaget?

– Analog kompass, kameran och multitool.

Hur ser du på framtiden inom resebranschen, vart kommer utvecklingen att gå?

– Jag tror faktiskt fler och fler kommer att börja utforska sitt eget hemland mer. Jag upplever att vi är ganska “hemmablinda” och inser inte hur otroligt mycket fint det finns runt hörnet, eller bara någon timme bort iaf.

Topp 3 resmål?

– Det Japanska Norrland på ön Hokkaido. Mitt “hemmafjäll” Hemavan och 400 km MTB-stigar i Saalbach Österrike.

Bästa färdsättet?

– Tåg och Cykel

Tack Robert, XLNT Travel ser verkligen fram emot fler samarbeten med UPP LEV NER!

Information:
UPP LEV NER – Ski Bike Hike – Guidade äventyr där fokus ligger på upplevelser i njutbart tempo, gemenskap och säkerhet.

Robert Ungh, UPP LEV NER

robert@upplevner.se

Vill du veta mer eller T.ex. klimatkompensera resan i efterhand ? Kontakta:

Maria Singh, Hållbarhetschef XLNT Travel

maria.singh@xlnttravel.se

 

 

Offertförfrågan