Studieresor

Vi på XLNT Travel håller vi oss ajour med omvärlden och våra leverantörer. Studieresor är ett viktigt inslag i vårat arbete och vi vill gärna dela dessa med er. Här kommer vi lägga ut reseskildringar som vi hoppas ni kan ha nytta av. 

Hej på er!

Delar från vår Grupp & Konferens avdelningen har varit till Sitges i Spanien.

Sitges är en fantastisk ort som ligger ca 25 minuter söder om Barcelona. Sitges har ett mikroklimat vilket gör att de har varmt, härligt väder året om med 300 soldagar.

I Sitges har vi tittat på hotell som är bra för grupper och konferenser. Vi har även provat på en del aktiviteter så som sightseeing på segway, tapastur samt besökt Bacardí house där vi deltagit i en cocktail masterclass.

Sitges är en mysig ort med en hel del shopping som även har öppet på söndagar. En härlig ca 4 km lång strandpromenad med finkornig sandstrand. Här hittar ni många restauranger samt ett livligt nattliv.

Detta är en helt perfekt destination för grupper/konferensgrupper och även individuella resenärer, som vi varmt kan rekommendera.

Carina Hammarström och Susann Rydberg

Gruppreseproducenter, XLNT Travel

Resan till München gick med Lufthansa. Bekväma plan samt med gott om utrymme för benen.

Vi fick en rundtur i den nya Satellite byggnaden i Terminal 2 samt testade snabbtåget mellan terminalerna. I München är det lätt att ha transfer, med tydliga skyltar samt även gott om affärer och restauranger ifall man har tid.  Vi fick även en guidade rundtur i city samt stannade till på Hofbräuhaus bryggeriet. München är en mycket trevlig stad, med gott om restauranger, barer och affärer. Väl värt ett besök.

 

Vi bodde på Steigenberger Hotel Munich. Ett nytt hotell och det ligger i utkanten av München, i området Schwabing. Tunnelbanan in till city tar 5-8min. Rummen var stora och fina, lite skandinavisk stil med ljus inredning. Väldigt trevlig restaurang och en fin bar, med egen ölkyl.

 

Vi besökte även Intercityhotel Munich. Hotellet ligger precis vid centralstationen och har 198 rum. Jättebra läge men enklare hotell. Alla som bor på hotellet får en FreeCityTicket (gratis transport inom stan) som gäller hela vistelsen.

Jenny Gildeus och Anna Berg

Resekonsulter, XLNT Travel Malmö