Xlnt Travel har valt att hjälpa byn Wahagaon, Indien, tillsammans med sina kunder under de två kommande åren. Genom organisationen Hand in Hand får byn hjälp till självhjälp att ta sig upp ur extremfattigdom. Genom att hjälpa kvinnor att starta upp egna företag får barnen möjlighet att gå skola och utbilda sig, kvinnorna blir självständiga och får en egen ekonomi, byn får hjälp till självhjälp att starta upp grönsaksodling och djuruppfödning. Man hjälper även hela byn att ta fram en plan för miljö och hälsa samt ett fungerande byråd. Allt för att byn ska klara sig på egen hand efter två år.

-Det är fantastisk, säger Maria Singh, sälj och marknadsansvarig på XLNT Travel. Maria fortsätter att berätta att hon vet vad detta innebär för en by, då hon varit på plats i Indien under hösten 2017 och hälsat på en annan by som företaget varit med på ett hörn och stöttat under 2016/2017, men då var de en liten del av ett större projekt.

-Med facit i hand ville vi göra en egen insats då vi sett hur bra Hand in Hand arbetar och vad entreprenörskapets betydelse har för dessa kvinnor.

Vill du privat eller ditt företag vara med och hjälpa byn Wahagaon så ta kontakt med Maria Singh så berättar hon mer om projektet och hur ni kan hjälpa till.

Mail: maria.singh@xlnttravel.se

Telefon: 072-402 75 70.